Viikon sairasloman (flunssa) jälkeen tuli tarvis tehdä jotain. Koska en jaksa lähteä hakemaan uusia kankaita, vaikka tiedän jo, millaiset verhot keittiöön haluaisinkin, ajattelin ruveta jakamaan tekemisiäni omassa blogissa. 

Asun pienessä punaisessa tuvassa 2 koiran (Alma ja Iso), kissan (Rumpuli) sekä ihanan mieheni kanssa. Intohimonani on ompeleminen (lähinnä sisustusjuttuja, mutta vaatteetkin onnistuu)  ja sisustaminen tällä hetkellä. Toki monta muutakin asiaa saa innostumaan ja riemastumaan, mutta tämän hetken juttu on ehdottomasti kodin laitto, sisustaminen maalaisromanttiseen tyyliin (eli mm. ...tanskalaisromanttiset jutut, Laura Ashley, Sanderson, Green Gate...).

Viime vuonna on ollut valtavasi hiiriä. Kävipä sitten niin, että meidän talossa hiiriä ei loukutettu syksyllä (virhe) KOSKA olen hellämielinen kasvissyöjä ja jokaisella eläinyksilöllä on oikeus elämäänsä. Nyt olen kuitenkin joutunut muuttamaan kantani; keittiössä ja "pönttishuoneessa" (eli huone, jossa on vanha pönttöuuni, sohva ja tv [dvd:n katseluun, kanavat ei näy] hallitsevina elementteinä) on todella ikävä hajuhaitta. Vaikka jokaisella hiirellä olisikin oikeus elämäänsä ei opettajan palkoilla uusita joka vuosi lattian alle villoitusta.  Vaikka siitä alkaisi saada jossain vaiheessa paljousalennusta, niin ei. Hiiri on vahinkoeläin, vakuutus ei korvaa aiheutuneita vahinkoja. Eli kaikki hajuhaitoista aiheutuneet vahingot korvataan omasta kukkarosta. Jos jollakulla on jyrsijä / jäniseläin lemmikkinä ja häkki on joskus unohtunut putsata säännöllisesti, tunnette hajun. Se on pistävä, vastenmielinen ja paikoitellen aika voimakas. Tämän hajun kanssa on nyt eletty joulukuusta asti. Onneksi hajuaisti adaptoituu. Mutta paluu hiiren elämän oikeutukseen, menemättä tappamisen aiheuttamaan eettiseen dilemmaan, olen päättänyt alkaa loukuttamaan talossamme asuvia ylimääräisiä eläimiä. Helpommin sanottu kuin tehty. Hiiret asuvat välipohjassa sekä seinien välissä, eivätkä TIETENKÄÄN poistu niistä loukkuihin, jotka ovat kylmässä talon alla tai yläkerran sivukkaassa (vinokaton alla oleva kylmä varastotila). Tosin sanoen, 0 loukutettua eläintä. Kissamme on jollain tavalla kantanut korttaan kekoon asiassa, ja tämän vuoden puolella sen on nähty olleen kontaktissa 2 hiiren kanssa. Hiirten tappioksi. Keittiön lattian alta kuuluu sellaista ääntä, että epäilen poikueen majailevan siellä. Yritämme nyt rossipohjan alta avata lattiaa sen verran, että saisimme välipohjaan loukkuja keittiön alle. 

Mutta tästä päästään sitten tämän päivän kirjoituksen iloiseen osioon: keittiöremontti. Ensin olin aivan kauhuisani ja tuskan hiessä, että miten tästä selvitään. Sitten aloin innostua. Kun nyt kerran keittiön lattia sitten keväämmällä avataan yläkautta, niin laitetaanpa samalla laatta sekä lattialämmitys osaan lattiasta (kätevää mm. siksi, että koirat syövät ko. paikassa)! Mahtavaaa! Ja samalla sitten voisi uusia keittiökalusteet, vierailu Juville ja jipii, kyllä! Laitetaanpa keittiötä uusiksi samantien enemmänkin. Ja koska keittiön seinän välissä on hiiriä, täytyy sekin avata, ja voi vitsi, siellähän on vanha muuri. Jos hyvin käy, sieltä löytyy kaunis vanha punatiilinen seinä. Ja koska hormissa on tilaa ja keittiöstä on purettu vanha leivinuuni, niin tilallehan saisi sellasen vanhan ihanan puuhellan. Ja koska nyt kaikki muukin menee uusiksi, voin laittaa myös tyylin muuten uusiksi, pitäisikö vaihtaa astiasto (keltainen + musta Teema) johonkin wanhaan tyyliin sopivaksi (esim. Pentikiltä joku) Samalla TIETENKIN menee uusiksi tekstiilit: verhot, tuolien verhoilu, patalaput, essut, keittiöpyyhkeet....Hiirien vierailusta on alkanut kauhea remontti/sisutusvyörytys keittiön kohdalla. Saa nähdä mihin kaikki johtaa, ja miltä keittiö näyttää kesän jälkeen! Toki muihinkin osiin taloa on suunniteltu kaikenlaista...

Tässä vielä linkkivinkkejä päivän aiheisiin:

www.juvi.fi  Ihania kalusteita käsityönä!

 www.pentik.com